1131 Dolmány utca 5-7 Telefon: 06 1 787 5781 info@videograf.hu
Három egyszerű érv, hogy miért minket válasszon:
- mert a legkedvezőbb nyomdai árakat közvetlenül a gyártó tudja biztosítani!
- mert itt az ötlettől kezdve a grafikai tervezésen át egészen a készregyártásig minden egy helyen történik és ezzel jelentős időt és pénzt takarít meg!
- mert több évtizedes szakmai tapasztalattal és modern gépeinkkel garantálni tudjuk a legkiválóbb minőséget!
Névjegykártya tervezés házilag

Sokan szeretnék maguk megtervezi névjegykártyájukat, ehhez nyújtunk segítséget az alábbi leírásban.
Névjegykártyák nyomtatása rendkívül kedvező áron! Lásd az árlistánál!
A névjegykártyák mérete 90 x 50 mm. Ezt vágott méretnek nevezzük, azaz ekkora lesz a névjegykártya végleges mérete. De tervezésnél 54 x 94 mm-es névjegykártyát tervezzünk.
Erre a kifutó miatt van szükség. Kifutónak nevezzük, amikor a végleges, azaz készre vágott névjegykártya széléig kiér valamilyen grafikai elem, például fotó rajz vagy akár a háttér színe.
A kinyomtatott névjegykártyákat a vágógép körbevágja, és minden oldalról 2-2 mm-ert levág, így nyeri el a kártya a végleges 90 x 50 mm-es alakját. Azért kell a névjegykártyát nagyobbra tervezni, mivel ha kifutós, de csak a vágott méretre tervezünk, akkor könnyen eőfordulhat, hogy a kártya valamelyik oldalán, a vágógép csekély pontatlansága miatt fehér csík maradna, ami esztétikailag nem szép. Természetesen ezt a 2-2 mm-ert a tervezésénél figyelembe vesszük, de oda fontos elemet nem tervezünk, mivel ez úgyis levágódik, tehát lényegében a 90 x 50 mm-es területen belül tervezünk. Az alábbi kép a fent leírtakat illusztrálja:
A névjegykártya színei:
A 4+4 azt jelenti, hogy a névjegykártya mindkét oldalon színes. Színesnek nevezzük akkor is (ebben az esetben) amikor csak egy színnel történik a nyomtatás, például hupililával.
(a 4-es szám azt jelöli, hogy a négy nyomdai színnel Cyan, Magenta, Yellow, Black azaz CMYK színekkel lesz nyomtatva. A nyomdatechnika e négy szín keverésével hozza létre a színes képeket.) A 4+0 szín azt jelenti, hogy a kártya egyik oldala színes, a másik üres, azaz oda nem nyomtatunk.

Ha a névjegykártyát magunk tervezzük, az alábbiakat is vegyük figyelembe:
A kép 300 dpi felbontású legyen. ( az interneten található képek, és a digitális fényképezőgépek által készített képek általában 72 dpi-vel készülnek. Így azokat megfelel? dpi-re kell alakítanunk. Arra ügyeljünk, hogy ha a kép 72 dpi-s, akkor legalább háromszor- négyszer akkora legyen a kép mérete, mind amekkora majd a végleges névjegykártyán lesz ( 3 x 72= 216, 4x72=288), azaz ilyet keresünk. (ha interneten keress, legalább négyszer akkora képet keressen, mint amekkora majd kinyomtatva lesz, és azt méretre igazítva helyezze a névjegykártyájára).
Ha képet illeszt a névjegykártyába, vagy az egész névjegykártyát képként menti el, akkor az TIFF fájlformátumban történjen, bár a jpg, jpeg formátumot is elfogadjuk. A színmód lehet CMYK, de maradhat a kép RGB-ben is. Mi minden esetben mintát küldünk Önnek vissza, még a nyomtatás megkezdése előtt, jóváhagyásra!

Kérjük, lehetőleg ne tervezzen és küldjön névjegykártyát Word vagy Excel formátumban!
Főbb terméktípusaink:


prospektusok, katalógusok, tájékoztató brosúrák
céges levélpapírok, borítékok, dossziék, névjegykártyák, nyomtatványok
kártyanaptár, asztali és fali naptárak, képeslapok
reklámkiadványok, szórólapok, plakátok és táblák
öntapadós anyagra készülő nyomdai munkák
molino és banner gyártás
könyv
Uv lakkozott, domborított, prégelt anyagok, dobozok,
nyomtatás kreatív anyagokra
plotteres nyomtatás (kinyomtat és alakzatra kivág, mint pld. az öntapadós matricák)
Cd/DVD tok


Cégünk teljes körű nyomdai előkészítéssel, grafikai tervezéssel és fotó szolgáltatással áll megrendelőink rendelkezésére. Bármilyen anyagról is van szó, ne szabjon határt kreativitásának – majd mi megvalósítjuk! Igyekszünk Önnel közösen megtalálni azt a megoldást, ami vállalkozása számára a leggazdaságosabb, és mindamellett színvonalas is.Áraink
Hasznos
Gyártás