1131 Dolmány utca 5-7 Telefon: 06 1 787 5781 info@videograf.hu
Három egyszerű érv, hogy miért minket válasszon:
- mert a legkedvezőbb nyomdai árakat közvetlenül a gyártó tudja biztosítani!
- mert itt az ötlettől kezdve a grafikai tervezésen át egészen a készregyártásig minden egy helyen történik és ezzel jelentős időt és pénzt takarít meg!
- mert több évtizedes szakmai tapasztalattal és modern gépeinkkel garantálni tudjuk a legkiválóbb minőséget!
Szórólap tervezés házilag

Szórólapokat általában A5-ös és A4-es illetve A6-os méretekben szoktak rendelni. A papír minősége és vastagsága elég változó, de általában 80-150 grammos fényes műnyomóra szokták kérni. A papírméretekről a honlapunkon található link alatt olvashat bővebben. A szórólap fent megadott méretei vágott méretek, ami azt jelenti, hogy ekkora lesz a kész anyag! De tervezésnél ennél legalább három-három milliméterrel nagyobb anyagot kell tervezni, mert a nyomtatás után, a papírt körbevágjuk, és így nyeri el a végleges méretét. Például egy A5-ös szórólap mérete 148 x 210 mm, viszont tervezésnél 154 x 216 mm-es méretben készítjük el. Figyelembe véve a tervezésnél azt, hogy a végén körbe 3-3 mm le lesz vágva. Tehát szöveget nem viszünk ki teljesen a papír széléig. A túlfutást kifutónak nevezzük. Erre azért van szükség, mert ha a háttérkép pontosan a végleges, tehát vágott méret széléig terjedne csak, akkor nem lehetne szépen körülvágni az anyagot. Például, ha a háttér kék színű, és pontosan a vágott méret széléig ér csak a kép, akkor vágás után, egyes szórólapok szélén vékony fehér csík jelenhet meg, ami esztétikailag nem szép, ennek az oka, hogy mind a nyomtatásnál, mind a vágásnál legfeljebb 1 mm-ert, de ugrál az anyag a papíron. Tehát így könnyen előfordulhat, hogy az egyik nyomat kicsit valamelyik oldalra elcsúszik, és ezáltal a szélén a papír fehérsége kilátszódik. Ezt tervezésnél mindig figyelembe kell venni.
A szórólapokat, kis példányszám esetén digitális nyomdagéppel nyomtatjuk ki. Így színesnek számít már az az oldal is, ahol a fekete szín, vagy a szürke árnyalatú színeken kívül bármilyen más szín előfordul. Ezért ha már színes anyagot tervez, akkor bátran használhat színes képeket betűket stb. egyszínes anyagnak csak azt tekintjük, amelyikben kizárólag a fekete szín és árnyalatai fordulnak elő!. Ennek lényegi különbsége az árban mutatkozik meg.
A szórólapok természetesen lehetnek egy, vagy két oldalasak is.
Kérheti azt is, hogy az egyik oldala színes, míg a másik fekete-fehér legyen, ha ezzel ön költséget kíván megtakarítani.
A nyomtatásra szánt anyagot általában pdf formátumban kérjük. Tehát kerüljék pld a wordben szerkesztett anyagok elküldését, hiszen ahány gép, ahány beállítás, annyiféle képen jelenítik meg a számítógépek a word-ben szerkesztett anyagokat, eltérően a nyomdaiparban használt szabványos tördelőprogramoktól. Ha mégis word programban szerkeszti, akkor ügyeljen arra, hogy a képminőség a lehető legjobbak legyenek, és a kész anyagot a végén exportálja vagy mentse pdf formátumban. Ha ilyen nincs Önnek, akkor javasoljuk az internetről letölten a Dopdf nevű ingyenes magyar nyelvű pdf író program használatát. Ez lényegében feltelepül a nyomtatók alá, tehát a nyomtatás menü pont alól érheti el. Ha grafikai programot használ, Adobe, vagy Corel, vagy más cégek szoftvereit, akkor kérjük, hogy a betűket alakítsa görbévé, vagy hasonlóan pdf fájlformátumban küldje el az anyagot. Természetesen elfogadunk ilyen programokban szerkesztett úgynevezett nyitott állományokat is, viszont akkor visszaküldünk Önnek egy nézőképet, hogy lássa milyen lesz a nyomtatandó anyag.
A képek színhűségért nem tudunk felelősséget vállalni, hiszen mi nem láthatjuk, tudjuk megítélni egy fotóról, hogy az most sötétebb vagy világosabb, mint amilyennek ezt Ön elképzelte. Mi egy átlagos közép világossági értéket veszünk figyelembe a nyomtatásnál. Ha Ön számára ez mégis fontos, akkor kérheti, hogy a nyomtatás megkezdésekor itt legyen, és a gépről lejövő első anyagot megnézhesse!.
Mi grafikai korrekciót csak a megrendelő külön kérésére végzünk az anyagon, de természetesen ennek is költségei vannak.
Tehát nem figyeljük azt sem, hogy helyesírási hiba, vagy más egyéb elírás található e az Ön által készített szórólapon.
Főbb terméktípusaink:


prospektusok, katalógusok, tájékoztató brosúrák
céges levélpapírok, borítékok, dossziék, névjegykártyák, nyomtatványok
kártyanaptár, asztali és fali naptárak, képeslapok
reklámkiadványok, szórólapok, plakátok és táblák
öntapadós anyagra készülő nyomdai munkák
molino és banner gyártás
könyv
Uv lakkozott, domborított, prégelt anyagok, dobozok,
nyomtatás kreatív anyagokra
plotteres nyomtatás (kinyomtat és alakzatra kivág, mint pld. az öntapadós matricák)
Cd/DVD tok


Cégünk teljes körű nyomdai előkészítéssel, grafikai tervezéssel és fotó szolgáltatással áll megrendelőink rendelkezésére. Bármilyen anyagról is van szó, ne szabjon határt kreativitásának – majd mi megvalósítjuk! Igyekszünk Önnel közösen megtalálni azt a megoldást, ami vállalkozása számára a leggazdaságosabb, és mindamellett színvonalas is.Áraink
Hasznos
Gyártás